vineri, 28 martie 2014

Suc natural pentru rinichi sănătoși



Proprietățile diuretice ale acestui suc te vor ajuta să îndepărtezi eficient deșeurile toxice din organism prin urinare frecventă.
Iată la ce ajută consumul acestui suc:
  • Evitarea formării de pietre la rinichi    
  • Menținerea rinichilor sănătoși
  • Evitarea hipertensiunii și hipotensiunii arteriale
  • Eliminarea acidului uric (care cauzează guta)
  • Reducerea inflamației (care cauzează reumatismul)
  • Eliminarea retenției de apă din organism

Pune ingredientele de mai jos în blender (nu în storcător, deoarece se pierde pulpa alimentelor care conține fibre, vitamine și alți nutrienți) și bucură-te de gustul acestui suc minunat!
Ingrediente:

  • 1 castravete
  • ½ fenicul
  • 4 tije de țelină
  • 2 mere verzi
  • ¼ lămâie
  • 2,5 cm. rădăcină de ghimbir



Perfect pentru dimineață: superbăutura verde a lui Dr. Oz!



Această băutură verde este perfectă pentru a fi băută dimineața, imediat după trezire, fiind foarte bogată în fibre și vitamine, puternic detoxifiantă și foarte slab caloric.
Pune ingredientele de mai jos în blender (nu în storcător, deoarece se pierde pulpa alimentelor care conține fibre, vitamine și alți nutrienți) și bucură-te de gustul acestui suc minunat!
Ingrediente (3-4 porții=800-900 ml.):
  • 2 pumni cu spanac
  • 1/2 castravete
  • 1/4 cap țelină
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mentă
  • 3 morcovi
  • 2 mere
  • 1/4 portocală
  • 1/4 limetă
  • 1/4 lămâie
  • 1/4 ananas
  • ghimbir, după gust (opțional)
  • apă (opțional)

Așadar, ce mai aștepți? Fuga la blender!



joi, 27 martie 2014

VIAȚA TA E AICI, PE PĂMÂNT



După ce ați trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveți foarte mulți ani în față și pentru că nu puteți lua cu voi nimic atunci când vă duceți, n-are rost să mai fiți preocupați să economisiți. Așadar, cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte, faceți excursii, cumpărați ce vă face plăcere și dăruiți ce vă puteți permite. Nu vă gândiți să lăsați chiar tot ce-ați agonisit copiilor și nepoților, pentru că, nu-i așa? nu vreți să-i transformați în niște paraziți care așteaptă cu nerăbdare ziua în care veți muri. Nu vă faceți griji despre ce-o să se întâmple cu ei sau cum veți fi pomeniți, pentru că atunci când ne întoarcem în țărână nu mai auzim nici laudele și nici criticile. Timpul în care v-ați bucurat de viața pe pământ și de bunurile pe care le-ați agonisit cu atâta trudă se va sfârși. Nu vă frământați prea mult în legătură cu copiii, pentru că și ei au destinul lor și or să-și găsească, cu siguranță,drumul în viață. Nu fiți sclavul copiilor voștri! Țineți legătura cu ei, iubiți-i, ajutați-i când au nevoie, dar în același timp, bucurați-vă cât mai puteți de banii pe care i-ați strâns.

Viața înseamnă mai mult decât muncă. Pensionați-vă cât de devreme puteți și bucurați-vă de viață. Nu așteptați prea multe de la copiii voștri. Majoritatea își iubesc părinții, dar vor fi prea ocupați cu serviciul și alte angajamente ca să le fie de prea mare ajutor. Există însă și copii nepăsători, care s-ar putea să înceapă să se certe pe bunurile voastre cât sunteți încă în viață șichiar să-și dorească să muriți mai repede, ca să vă poată moșteni casa și bunurile. În general, copiii cred că li se cuvine să capete tot ce posedați, în timp ce voi n-aveți niciun drept să vă atingeți de banii lor. Prin urmare, după vârsta de 50-60 de ani, nu vă mai risipiți energia și nu vă mai periclitați sănătatea în schimbul unei averi și mai mari, muncind până intrați în mormânt. S-ar putea ca banii voștri să n-aibă nicio valoare în fața doamnei cu coasa.

Când să ne oprim să mai facem bani? Cât înseamnă destul? O sută de mii? Un milion? Zece milioane? De pe zecile de hectare de teren pe care le posedați mâncați câteva legume și o jumătate de pâine pe zi; din cele trei case pe care le-ați construit, n-aveți practic nevoie decât de câțiva metri pătrați: un dormitor, o cameră de zi, o baie și o bucătărie. Atâta vreme cât aveți o locuință și suficienți bani pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități, stați foarte bine. Ar trebui să fiți fericiți.
Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social. Nu vă mai comparați cu alții în ceea ce privește potența financiară. Renunțați la competiția cine are mai multe
posesiuni sau ai cui copii sunt mai dotați... material și se plimbă mai mult prin baruri sau prin străinătate. Mai degrabă puneți în balanță cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos și mai longeviv.
Nu vă frământați în legătură cu lucrurile pe care nu le puteți schimba. Nu ajută la nimic, iar o stare psihică proastă vă poate îmbolnăvi. Creați-vă o stare permanentă de bine și identificați ce vă face fericiți. Atâta timp cât sunteți sănătoși și bine dispuși, vă veți face planuri și veți aștepta cu nerăbdare ziua următoare. O zi din viață fără un moment de bucurie este o zi pierdută. O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câștigată. Un suflet optimist vindecă boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaște boala...

Păstrați-vă o stare de spirit pozitivă, faceți mișcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mâncați multe alimente care conțin vitamine și minerale, și veți avea toate șansele să mai trăiți 30-40 de ani în deplină sănătate și vigoare. Bucurați-vă de ceea ce aveți și de tot ce vă înconjoară. Și nu uitați de prieteni. Ei sunt una din bogățiile vieții. Faceți-vă prieteni trainici, respectând câteva reguli simple: Ascultați-i fără să-i întrerupeți; vorbiți-le fără să le reproșați ceva; faceți-le daruri fără să le pretindeți ceva în schimb; răspundeți-le fără să-i contraziceți; iertați-i fără să-i pedepsiți; promiteți-le fără să uitați. Așa, nu veți fi niciodată singuri.

                      
   Vă doresc o viață lungă și împlinită!




Jane Fonda - Al treilea act din piesa de teatru a vieții (RO)


http://frumoasaverde.blogspot.ro/2014/01/viata-ta-e-aici-pe-pamant-video-ro.html

luni, 24 martie 2014

Smoothie cu leurdă, sfeclă roşie şi avocado

Ingrediente:


2 sfecle roşii mici
1 ceaşcă lapte de soia sau lapte de migdale
1 avocado copt
5 frunze spanac
10 frunze leurdă
10 grame seminţe de chia


Amestecaţi toate ingredientele într-un blender şi pasaţi până obţineţi o consistenţă după gust.


Serviţi la micul dejun şi bucuraţi-va de gustul delicios.

Leurda congelata

Consumul de leurda are asupra organismului un mare rol depurativ si diuretic, curata sangele, ficatul, stomacul si intestinele, rinichii, vezica, usureaza urinarea, etc.



Frunze proaspete de leurda
Pungi pentru congelator
Mod de preparare:
Spalam frunzele, fiecare in parte, sub jet de apa rece. Lasam pe prosoape la scurs. Luam cate un manunchi si taiem fideluta leurda pe care o punem intr-un bol pana terminam de maruntit.
Punem in fiecare punga cate 100g de leurda maruntita, scoatem aerul din punga si legam sau inghidem dupa caz. Asezam pungile in congelator.

Se pastreaza foarte bine chiar si pana la noua recolta .
Spor la treaba !

miercuri, 12 martie 2014

Surse naturale de fier


Sapunul de casa



Istoria nu spune nimic despre cum şi când au fost descoperite proprietăţile vindecătoare ale săpunului de casă, dar medicina populară cu­noaş­te multe cazuri de rezolvare a problemelor de să­nă­tate cu ajutorul săpunului. Ingredientele lui natu­rale nu dăunează sănătăţii. Este un anti­septic bun şi nu produce alergie sau iritaţie. Bunicile noas­tre folosesc supo­zitoare decupate din săpun pe post de pur­gativ, iar în fază inci­pientă se tratau cu el bubele şi coptu­rile, inclusiv gangrenele. Săpunul de casă se fo­losea şi la spălături vaginale contra ciu­percilor, ori la hemo­roizi. Iar părul sănă­tos şi lucios, fără mă­treaţă, se datora, şi el, spălatului cu săpun preparat în casă.

Leacuri cu săpun
Dureri de articulaţii şi ligamente
Se umple o găleată cu apă fierbinte, se săpuneşte locul bolnav şi se introduce în apă, 30 de secunde, de mai multe ori, cu pauze de 5 secunde. Tratamentul durează 15-20 de minute. O cură durează 10-15 zile. Dacă din anumite motive (hiper­tensiune, varicoză) nu se permit proceduri cu apă fierbinte, se produce multă spumă de săpun în apă caldă, în care se scufundă locurile bolnave de trei ori pe zi.

Furuncul, panariţiu, lipom
1. Se dau pe răzătoare 100-150 g de săpun, se pune la foc mic, cu 350 ml de ceai de rostopască, volbură sau pelin şi se lasă la fiert, amestecând periodic, până se evaporă 2/3 din apă. După răcire, unguentul obţinut se întinde pe o bucată de tifon împăturit şi se aplică pe locul afectat. Pansamentul se schimbă de două ori pe zi, iar în caz de secreţii purulente, de câte ori este ne­voie.
2. Se prepară un amestec omogen din părţi egale de albuş de ou crud şi săpun ras pe răzătoare. Se unge locul inflamat, se lasă până se usucă parţial preparatul şi se pansează uşor.
Arsuri
Când cineva din casă se ardea sau se opărea, fe­meile de la ţară ungeau locul ars cu săpun de casă ume­zit bine, lăsându-l să se usuce, ca să nu se înro­şească sau să se umfle locul afectat.

Guturai

În stadiul incipient, se ung nările pe interior cu soluţie de săpun. La primele aplicaţii apare o senzaţie de usturime suportabilă, dar nasul n-o să mai fie în­fundat şi o să uitaţi de răceală pentru o perioadă mai îndelungată.

Sinuzită
Pentru curăţarea sinusurilor se prepară un remediu în părţi egale, din săpun ras, ulei de măsline şi miere de albine. Ingredientele se topesc pe baie de aburi, se amestecă întruna şi nu se lasă să fiarbă. Un tampon de vată învelit în tifon se îmbibă cu preparatul cald, se întroduce în nas şi se lasă timp de 20 de minute sau cât rezistă pacientul. La fiecare procedură, se curăţă o sin­gură nară, deoarece efectul de curăţare poate fi des­tul de puternic.

Gută, artrită

Pe locul bolnav se aplică, înainte de culcare, o com­presă înmuiată în clăbuc de săpun. Se acoperă cu un fular de lână şi se pansează strâns.

Abcese infectate
Se prepară un unguent din părţi egale de săpun de casă, zahăr pudră şi ceapă tocată. Înainte de culcare, se aplică pe abces un strat gros de amestec şi se pan­sează. Până dimineaţa, rana se curăţă bine. Se spală cu ceai de pelin.

                                                   “Lăutul” (Ştefan Luchian


Călcâie crăpate, bătături
În 2 litri de apă fierbinte se dizolvă o lingură de săpun dat pe răzătoare şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Picioarele se spală cu apă caldă, apoi se ţin în soluţia obţinută, timp de 15-20 de minute. Se înlătură pielea moartă şi se ung călcâiele cu ulei de ricin sau cu osânză de porc topită.


Muşcături de câine, zgârieturi de pisică, tăieturi
Pentru prevenirea infectării, după scurgerea sânge­lui, care înlătură o parte din microbi, pe rană se aplică o bucată de tifon împăturit, înmuiat în soluţie de săpun dizolvat în apă caldă. Se pansează strâns. Se schimbă de două ori pe zi.

Micoze pe laba piciorului

Locurile afectate – tălpi, între degete, unghii – se spală cu o perie şi săpun de casă, apoi se ung cu soluţie alcoolică de iod.

Iritaţii ale pielii
Pentru prevenirea iritaţiei, pie­lea se săpuneşte bine, se lasă spu­ma 20-30 de secunde, apoi se spală cu apă rece. La copiii mici, pielea iritată se tamponează uşor cu un tampon îmbibat cu apă cu săpun, apoi se clăteşte cu ceai de dentiţă.

Găuri în urechi
La ţară, şi astăzi li se fac aca­să fetelor găuri în urechi, pentru cercei. Dacă nu sunt respectate cu stricteţe cerinţele igienei, lobul urechii se inflamează, orificiul se astupă cu secreţii. Bunicile noastre amestecau săpun ras cu suc de ceapă şi aplicau amestecul pe locul inflamat, pentru 8-10 ore. După înlăturarea săpunului, locul cu pricina se şterge două zile cu ţuică sau alcool sanitar, dar mai bine cu tinctură de urzică.



                                                             FRUMUSEŢE



Săpunul de casă în cosmetică

Acnee
Se rad pe răzătoare 100 g de săpun, se amestecă cu 100 ml lapte cald şi câte o lingură de miere de albine şi sare de mare. Se aplică pe faţă şi se ţine 20-30 de minute. Se spală apoi cu apă fierbinte, urmată de apă rece, timp de 2-3 săptămâni.
O variantă mai simplă: palmele umezite se săpu­nesc până se formează o spumă groasă, care se întinde pe faţă. Se varsă apoi pe fiecare palmă câte o linguriţă de sare de mare şi se masează zonele afectate, peste pasta de săpun, cu mişcări uşoare, timp de 2 minute. Me­toda nu le este recomandată domni­şoarelor cu pielea fină şi sensibilă.


Reţeta săpunului de casă



Săpunul de casă se obţine în urma reacţiei dintre o grăsime şi un hidroxid alcalin. Pentru prepararea săpu­nului se folosesc resturi de grăsime (seu, untură de porc, margarină, unt, ulei) şi sodă caustică. Printr-o me­todă sim­plă şi uşor de realizat se poate prepara şi acasă un săpun de calitate.
Pentru săpunul de rufe se strâng toate resturile de grăsime într-un vas până când se ajunge la o cantitate de 1-2 kg. (Nu se folosesc resturi de grăsime greu mi­rosi­toare din cauza alterării.) Într-o oală de 6-8 l (care nu va fi folosită apoi în alt scop!) se pun câte 200 g sodă caus­tică şi 1 l de apă pentru fiecare kilogram de grăsime. După ce soda s-a dizolvat, se pune oala pe foc şi se in­tro­­duce grăsimea, amestecând continuu. Persoa­na care pregăteşte săpunul va purta ochelari şi îşi va feri faţa şi mâi­nile în timpul operaţiei, pentru a nu fi stropite de li­chidul care clocoteşte.


Şi astăzi ţăranii fac săpun din resturile de grăsime rămase de la Ignat

Amestecul se fierbe timp de 2-3 ore, până când se produce procesul de sapo­nificare (apa­re mirosul caracteristic de săpun). Săpunul este gata şi se poate turna în cutii de lemn căptuşite cu hârtie. (Aten­­ţie! Oala cu săpun fierbinte se va apuca de mânere numai cu o cârpă uscată, după ce s-a lăsat puţin să se ră­cească.)
Dacă se doreşte un săpun par­fu­mat, se adaugă la fiert o mână de pelin, lavandă, flori de trandafir, liliac etc. (plantă proaspătă sau uscată). Dacă se doreşte şi o colo­rare a lui, se va turna în amestec puţin colorant organic. După 24 de ore, se scoate să­punul din cutie, se taie în bucăţi, care se pun apoi la uscat.






Alimente care elimina inflamatiile


duminică, 2 martie 2014

Ingrediente pentru retete vegane crude / raw vegan /retete vegane

Ingrediente

pentru  retete vegane crude / raw vegan /retete vegane


Fructe +Legume
-in special cele cultivate local, fara chimicale sau modificate genetic.

Plante din flora Romaniei:
-afin, albastrele, angelica, anghinarea, arnica, branca ursului, brusture, busuioc, captalanul, catina, cimbru, coada soricelului,ciubotica cucului, coriandru, crusin, dudul, echinaceea, fenicul, gentiana, iarba gainii(racovina),ienupar, isopul, lemnul Domnului, leurda(usturoi salbatic), loboda,  macesul, macris ,menta, merisorul, mesteacanul, musetel, napraznic, obligeana, paducel, papadia, patlagina, pelin, muguri de plop negru, plamanarica, pufulita cu flori mici, rostopasca, rozmarin, salcie, salvia, soc,sanzienele galbene, schinduful,stevie, talpa gastei, tataneasa, tei, tintaura, traista ciobanului, trei frati patati, urzica, urzica moarta alba, untisor(grausor), valeriana, vasc.
Multe dintre aceste plante sunt comestibile sau cu rol medicinal.

Ciuperci comestibile din flora Romaniei:
-Pastravul de fag(pleurotus)
-Ciuperca de balegar(champignon)
-Hribi (Boletus edulis)
-Buretele de mai (nicoretele)
-Ghebele tomnatice (Armillaria mellea)
-Zbarciogi (Morchella spongiola)
- Galbiorii (Cantharellus cibarius)
- Ciuperca de balegar alba, crem sau bruna (Agaricus bisporus)
- Buretele rosiatic (Pleurotus florida)
- Buretele brun (Pleurotus sajor-caju )
- Buretele cornet (Pleurotus cornucopiae)

Seminte si nuci:                                                                   
-migdale
-caju
-nuci romanesti
-castane
-nuci braziliene
-nuci macadamia
-nuca cocos
-nuca de Pecan
-seminte(samburi) caise dulci
-seminte de susan albe si negre
-seminte de canepa
-seminte de in
-seminte pin
-seminte chia
-seminte de floarea soarelui
-seminte de dovleac
-seminte de mac
-seminte de mustar alb si negru
-seminte chimion
-seminte chimen
-seminte de psyllium

Grane/cereale/pseudocereale/tarate :
-hrisca
-quinoa
-amaranth
-mei
-orz brun
-ovaz
-secara
-sorg
-alac
-porumb
-orez integral
-faina integrala de grau spelta
-grau kamut
-faina de porumb/malai
-tarate de psyllium

Legume,pastai :
-fasole
-linte
-mazare
-bob
-naut
-soia

Unt de  :
 
-cacao
-cocos
-migdale
-canepa
-nuci braziliene etc...
-pasta tahini

Uleiuri si sosuri :
-ulei masline extravirgin
-ulei nuca cocos extravirgin
-ulei migdale
-ulei  in
-ulei canapa
-ulei struguri
-ulei seminte susan
-Nama shoyu
-Tamari
-otet cidru mere

Fructe si legume uscate :
-rosii uscate la soare
-ciuperci uscate soare
-fulgi nuca cocos
-pudra de sfecla
-goji
-coacaze
-stafide
-curmale
-smochine
-gutui
-prune
-cirese
-caise etc...

Masline, Muraturi :
-masline(kalamata, ceringola, picoline, nicoise,manzanilla etc..)
-varza murata
-gogonele
-gogosari
-castraveti etc...
-tot ce se poate mura/conserva pt iarna

Alge/Microalge:
-spirulina
-chlorela
-foi uscate din alge nori
-alge kelp(varecul)
-alge dulse
-alge irish moss

Indulcitori:

-sirop de curmale
-sirop din malt orez
-sirop de artar
-sirop yacon
-stevia
-pudra din radacina de yacon
-zahar de coconut (coconut palm sugar)
-sirop de roscove
-miere(?)
-sirop agave
-sirop tapioca
-xylitol
-fructoza

Superalimente:
-maca
-lucuma
-mesquite
-goji
-cacao boabe
-acai
-camu camu
-carob/roscove
-pudra de lucerna
-pudra de orz
-pudra iarba de grau
Pt tratament:
-MSM pudra
-zeolit

Arome/ condimente/ierburi:

-anason, arpagic, busuioc, boia dulce si iute ,cardamon, cacao pudra organica, ceapa, chimen, cimbrisor, cimbru, coriandru , coaja de lamaie/portocala ,creson, cuisoare, curry, drojdie nutritionala,  fenicul, frunze de dafin, ghimbir, hrean, ienibahar, ienupar, jalapeno ardei, leustean, levatica, maghiran, marar, menta, mustar alb si negru, nucsoara, oregano, patrunjel, piper alb si negru, piper cayenne,  rozmarin, salvie, scortisoara, sofran,  turmeric, tarhon, usturoi , vanilie pastai /extract vanilie , etc...

sâmbătă, 1 martie 2014

Reţete culinare cu avocado


 

 În unele părţi ale lumii, avocado este mâncat, mai ales, ca un desert cum se petrece de exemplu în Brazilia, unde este amestecat cu lime (un tip de lămâie parfumată) şi zahăr brun. Mexicanii pe de altă parte folosesc fructul în nenumărate sosuri şi preparate fiindu-le neobişnuit să îl consume cu miere sau zahăr.
Avocado poate fi gătit în multe feluri, după gustul fiecăruia. Unele persoane preferă bucăţile de avocado în salate clasice de legume, sau de fructe,  altele preferă pasta de avocado. Cel mai simplu mod de a o realiza este amestecarea unui avocado bine copt şi pisat, cu ulei de măsline, sare, zeamă de lămâie, ustururoi sau ceapă şi condimente. De asemenea, se pot adăuga după preferinţe iaurt, smântână, brânză.

Guacamole (mâncare tradiţională mexicană)
Se amestecă în blender (sau cu furculiţa) pulpa de la un avocado, împreună cu o roşie decojită, o ceapă tocată mărunt, doi căţei de usturoi zdrobiţi, două linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, sos Tabasco (sos preparat din ardei roşii iuţi şi oţet alb), sare, piper şi alte condimente măcinate fin: boia, oregano, chimen, cuişoare. Se ţine la rece circa o oră după care se serveşte cu lipii sau pâine prăjită.

Salată Yin Yang cu mango şi avocado
Tăiaţi un avocado în fâşii subţiri şi un mango în cubuleţe. Aşezaţi pe un platou, asezonând cu un praf de sare, o linguriţă de zeamă de lămâie, două linguri de ulei măsline, câteva seminţe de in negru şi un fir de pătrunjel. Aceasta este o salată rafinată, exotică şi senzuală foarte potrivită pentru o declaraţie de dragoste culinară.


Salată de hrişcă cu avocado şi alge 
Se fierbe o cană şi jumătate de hrişcă, se scurge de apă şi se amestecă cu un avocado bine copt tăiatmfelii, două foi de alge mărunţite, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi condimente după gust. Această reţetă este foarte gustoasă şi hrănitoare.

Supă cremă de dovlecei cu avocado 
Se prăjesc la foc mic două cepe verzi în două linguri ulei de măsline pentru trei minute. Se adaugă ghimbir şi usturoi pisat şi se amestecă pentru un minut. Se adaugă o cană de apă, doi dovlecei tăiaţi fin, sare şi piper. Se acoperă, lăsând să fiarbă zece minute până când dovlecelul este foarte moale, apoi se lasă la răcit şi se adaugă un avocado pasat. Se introduce amestecul la blender, iar apoi se încălzeşte uşor, din nou. Se adaugă zeamă de lămâie după gust, o lingură de ardei roşu tăiat cubuleţe şi două cepe verzi tăiate fin.

Supă rece de avocado 
Amestecaţi la blender foarte bine 2 fructe de avocado coapte, 2 căni de apă, 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la un lime sau zeamă de lămâie, un căţel de usturoi pisat, pătrunjel, patru frunze de spanac, de salată şi de sfeclă, dacă aveţi, condimente picante după gust, un praf de sare. Turnaţi supa în castron, decorând cu felii de roşie şi pătrunjel.

Spumă de ciocolată cu avocado 
Se amestecă în blender două fructe de avocado copt cu trei patru linguri cacao, trei linguri miere de albine, un praf de sare, scorţişoară, vanilie. Se toarnă compoziţia în cupe şi se lasă puţin la frigider.

Supa crema cu dovleac dulce

Supa crema cu dovleac dulceSupa crema cu dovleac dulce