Tabouleh - sanatos revigorant sine!
Tabouleh este un fel de mancare
clasic, pe care il veti gasi in cele mai multe restaurante din Orientul
Mijlociu. Ierburile fac salata de taboulli atat de invioratoare, cu
adevarat delicioasa, sanatoasa!
Salata Tabouleh (Tabbouleh sau Taboulli) este o reteta libaneza foarte gustoasa si sanatoasa, facuta cu legume proaspete, ulei de masline si condimente. Reteta autentica de Tabouleh se face cu ierburi proaspete, in principal, patrunjel, menta, bulgur, rosii, ceapa si condimente, asezonate cu sos de ulei si suc de lamaie. Tabouleh se poate face cu o varietate de legume in functie de gust si preferinte. Puteti adauga morcovi, castraveti, ceapa rosie sau verde si de ce nu, salata verde. Aceasta salata se poate
prepara cu cuscus sau bulgur. Cuscusul este un tip de pasta foarte marunt, facuta din faina de grau dur sau faina de mei. Bulgurul se obtine din boabe de grau macinate grosier. Modul de preparare este acelasi: pe abur sau prin inmuiere cu apa calda. Spre deosebire de o salata clasica, Tabouleh creaza senzatia de satietate. Acesta poate fi consumata in pita sau traditional, cu furculita. In
Orientul Mijlociu, frunzele de vita de vie sunt folosite ca o lingura.
Tabouleh poate fi facuta dinainte, spre deosebire de cele mai multe salate verzi, care trebuie sa fie servite si mancate imediat. Taboulli ramane proaspata timp de 3 zile, daca se pastreaza la frigider. Daca va place
Tabouleh sau vreti sa o descoperiti, urmati aceasta reteta rapida care va invata pas cu pas sa faceti Taboulli.
Salata Tabouleh (Tabbouleh sau Taboulli) este o reteta libaneza foarte gustoasa si sanatoasa, facuta cu legume proaspete, ulei de masline si condimente. Reteta autentica de Tabouleh se face cu ierburi proaspete, in principal, patrunjel, menta, bulgur, rosii, ceapa si condimente, asezonate cu sos de ulei si suc de lamaie. Tabouleh se poate face cu o varietate de legume in functie de gust si preferinte. Puteti adauga morcovi, castraveti, ceapa rosie sau verde si de ce nu, salata verde. Aceasta salata se poate
prepara cu cuscus sau bulgur. Cuscusul este un tip de pasta foarte marunt, facuta din faina de grau dur sau faina de mei. Bulgurul se obtine din boabe de grau macinate grosier. Modul de preparare este acelasi: pe abur sau prin inmuiere cu apa calda. Spre deosebire de o salata clasica, Tabouleh creaza senzatia de satietate. Acesta poate fi consumata in pita sau traditional, cu furculita. In
Orientul Mijlociu, frunzele de vita de vie sunt folosite ca o lingura.
Tabouleh poate fi facuta dinainte, spre deosebire de cele mai multe salate verzi, care trebuie sa fie servite si mancate imediat. Taboulli ramane proaspata timp de 3 zile, daca se pastreaza la frigider. Daca va place
Tabouleh sau vreti sa o descoperiti, urmati aceasta reteta rapida care va invata pas cu pas sa faceti Taboulli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu