vineri, 16 mai 2014

Risnita pentru macinat orz ,ovaz ,griu,secara


Cu toate ca scrie pe ea cafea ,eu risnesc orz sau ovaz si iese exact asa cum arata in imagine.Am dat pe ea doar 20 de ron .In concluzie ,putem folosi si aparatura mai ieftina cu rezultate foarte bune.





Tabouleh - sanatos revigorant sine!



Tabouleh este un fel de mancare clasic, pe care il veti gasi in cele mai multe restaurante din Orientul Mijlociu. Ierburile fac salata de taboulli atat de invioratoare, cu adevarat delicioasa, sanatoasa!
Salata
Tabouleh (Tabbouleh sau Taboulli) este o reteta libaneza foarte gustoasa si sanatoasa, facuta cu legume proaspete, ulei de masline si condimente. Reteta autentica de Tabouleh se face cu ierburi proaspete, in principal, patrunjel, menta, bulgur, rosii, ceapa si condimente, asezonate cu sos de ulei si suc de lamaie. Tabouleh se poate face cu o varietate de legume in functie de gust si preferinte. Puteti adauga morcovi, castraveti, ceapa rosie sau verde si de ce nu, salata verde. Aceasta salata se poate
prepara cu cuscus sau bulgur. Cuscusul este un tip de pasta foarte marunt, facuta din faina de grau dur sau faina de mei. Bulgurul se obtine din boabe de grau macinate grosier. Modul de preparare este acelasi: pe abur sau prin inmuiere cu apa calda. Spre deosebire de o salata clasica, Tabouleh creaza senzatia de satietate. Acesta poate fi consumata in pita sau traditional, cu furculita. In

Orientul Mijlociu, frunzele de vita de vie sunt folosite ca o lingura.
Tabouleh poate fi facuta dinainte, spre deosebire de cele mai multe salate verzi, care trebuie sa fie servite si mancate imediat. Taboulli ramane proaspata timp de 3 zile, daca se pastreaza la frigider. Daca va place
Tabouleh
sau vreti sa o descoperiti, urmati aceasta reteta rapida care va invata pas cu pas sa faceti Taboulli.


marți, 13 mai 2014

SUCURI DIN FRUCTE, DIN LEGUME ŞI DIN ALTE PLANTE VERZI

  Sucurile naturale din fructe, din legume şi din alte plante verzi, cultivate sau spontane, au fost folosite încă din antichitate în prevenirea şi tratarea bolilor. Ele sunt valoroase prin faptul că au în compoziţie o multitudine de compuşi bio uşor asimilabili, mulţi dintre ei cu virtuţi tămăduitoare. De asemenea, prin faptul că conţin puţine calorii, majoritatea sucurilor cu adevărat naturale, nu îngraşă şi pot fi recomandate, totuşi cu prudenţă, şi în cazul afecţiunilor asociate cu hiperglicemia.
Cum trebuie să fie un suc natural dietetico-curativ
Cum trebuie să fie un suc natural dietetico-curativ
  Pentru ca un suc să fie dietetic sau curativ, el trebuie să îndeplinească anumite proprietăţi, ca:
  - să fie preparat din organe vegetale sănătoase, nestropite, cel puţin în faza formării acestora,
  - să se obţină doar din vegetale proaspete, intacte, sănătoase,
  - să se consume imediat după obţinere (cu excepţia reţetelor care cer explicit macerarea unor vegetale în zeama obţinută prin stoarcere).
 Trebuie să se ştie că sucurile obţinute prin presare sunt mai sănătoase decât cele obţinute prin centrifugare, deoarece nu pierd peroxidazele, enzime antioxidante sau alţi fermenţi, care se distrug prin rotaţia la mare viteză. În acest sens, lămuritoare sunt încercările industriei vinului din anii 50-60, când s-a încercat centrifugarea boabelor de struguri în scopul creşterii randamentului productiv. A rezultat un must din care s-a format un vin de proastă calitate, constatându-se mari neajunsuri în maturarea corectă a produsului, tocmai ca o consecinţă a pierderii de enzime.
  Doar preparatele obţinute şi consumate după regulile de mai sus, pot fi considerate a fi sucuri naturale. Sucurile care se păstrează, nu sunt naturale (chiar dacă materia primă este exclusiv naturală), căci zeama care stă, pe baza legilor naturii, trebuie să fermenteze sau să se oxideze. Oprirea acestor procese se poate realiza doar prin mijloace artificiale, care denaturează produsul.