Ingrediente
pentru retete vegane crude
/ raw vegan /retete vegane
Fructe +Legume
-in special cele cultivate local, fara chimicale sau modificate genetic.
Plante din flora Romaniei:
-afin, albastrele, angelica, anghinarea, arnica, branca ursului, brusture, busuioc, captalanul, catina, cimbru, coada soricelului,ciubotica cucului, coriandru, crusin, dudul, echinaceea, fenicul, gentiana, iarba gainii(racovina),ienupar, isopul, lemnul Domnului, leurda(usturoi salbatic), loboda, macesul, macris ,menta, merisorul, mesteacanul, musetel, napraznic, obligeana, paducel, papadia, patlagina, pelin, muguri de plop negru, plamanarica, pufulita cu flori mici, rostopasca, rozmarin, salcie, salvia, soc,sanzienele galbene, schinduful,stevie, talpa gastei, tataneasa, tei, tintaura, traista ciobanului, trei frati patati, urzica, urzica moarta alba, untisor(grausor), valeriana, vasc.
Multe dintre aceste plante sunt comestibile sau cu rol medicinal.
Ciuperci comestibile din flora Romaniei:
-Pastravul de fag(pleurotus)
-Ciuperca de balegar(champignon)
-Hribi (Boletus edulis)
-Buretele de mai (nicoretele)
-Ghebele tomnatice (Armillaria mellea)
-Zbarciogi (Morchella spongiola)
- Galbiorii (Cantharellus cibarius)
- Ciuperca de balegar alba, crem sau bruna (Agaricus bisporus)
-in special cele cultivate local, fara chimicale sau modificate genetic.
Plante din flora Romaniei:
-afin, albastrele, angelica, anghinarea, arnica, branca ursului, brusture, busuioc, captalanul, catina, cimbru, coada soricelului,ciubotica cucului, coriandru, crusin, dudul, echinaceea, fenicul, gentiana, iarba gainii(racovina),ienupar, isopul, lemnul Domnului, leurda(usturoi salbatic), loboda, macesul, macris ,menta, merisorul, mesteacanul, musetel, napraznic, obligeana, paducel, papadia, patlagina, pelin, muguri de plop negru, plamanarica, pufulita cu flori mici, rostopasca, rozmarin, salcie, salvia, soc,sanzienele galbene, schinduful,stevie, talpa gastei, tataneasa, tei, tintaura, traista ciobanului, trei frati patati, urzica, urzica moarta alba, untisor(grausor), valeriana, vasc.
Multe dintre aceste plante sunt comestibile sau cu rol medicinal.
Ciuperci comestibile din flora Romaniei:
-Pastravul de fag(pleurotus)
-Ciuperca de balegar(champignon)
-Hribi (Boletus edulis)
-Buretele de mai (nicoretele)
-Ghebele tomnatice (Armillaria mellea)
-Zbarciogi (Morchella spongiola)
- Galbiorii (Cantharellus cibarius)
- Ciuperca de balegar alba, crem sau bruna (Agaricus bisporus)
- Buretele rosiatic (Pleurotus florida)
- Buretele brun (Pleurotus sajor-caju )
- Buretele cornet (Pleurotus
cornucopiae)
Seminte si nuci:
-migdale
-caju
-nuci romanesti
-castane
-nuci braziliene
-nuci macadamia
-nuca cocos
-nuca de Pecan
-seminte(samburi) caise dulci
-seminte de susan albe si negre
-seminte de canepa
-seminte de in
-seminte pin
-seminte chia
-seminte de floarea soarelui
-seminte de dovleac
-seminte de mac
-seminte de mustar alb si negru
-seminte chimion
-seminte chimen
-seminte de psyllium
Grane/cereale/pseudocereale/tarate :
-hrisca
-quinoa
-amaranth
-mei
-orz brun
-ovaz
-secara
-sorg
-alac
-porumb
-orez integral
-faina integrala de grau spelta
-grau kamut
-faina de porumb/malai
-tarate de psyllium
Legume,pastai :
-fasole
-linte
-mazare
-bob
-naut
-soia
Unt de :
-cacao
-cocos
-migdale
-canepa
-nuci braziliene etc...
-pasta tahini
Uleiuri si sosuri :
-ulei masline extravirgin
-ulei nuca cocos extravirgin
-ulei migdale
-ulei in
-ulei canapa
-ulei struguri
-ulei seminte susan
-Nama shoyu
-Tamari
-otet cidru mere
Fructe si legume uscate :
-rosii uscate la soare
-ciuperci uscate soare
-fulgi nuca cocos
-pudra de sfecla
-goji
-coacaze
-stafide
-curmale
-smochine
-gutui
-prune
-cirese
-caise etc...
Masline, Muraturi :
-masline(kalamata, ceringola, picoline, nicoise,manzanilla etc..)
-varza murata
-gogonele
-gogosari
-castraveti etc...
-tot ce se poate mura/conserva pt iarna
Alge/Microalge:
-spirulina
-chlorela
-foi uscate din alge nori
-alge kelp(varecul)
-alge dulse
-alge irish moss
Indulcitori:
-sirop de curmale
-sirop din malt orez
-sirop de artar
-sirop yacon
-stevia
-pudra din radacina de yacon
-zahar de coconut (coconut palm sugar)
-sirop de roscove
-miere(?)
-sirop agave
-sirop tapioca
-xylitol
-fructoza
Superalimente:
-maca
-lucuma
-mesquite
-goji
-cacao boabe
-acai
-camu camu
-carob/roscove
-pudra de lucerna
-pudra de orz
-pudra iarba de grau
Pt tratament:
-MSM pudra
-zeolit
Arome/ condimente/ierburi:
-migdale
-caju
-nuci romanesti
-castane
-nuci braziliene
-nuci macadamia
-nuca cocos
-nuca de Pecan
-seminte(samburi) caise dulci
-seminte de susan albe si negre
-seminte de canepa
-seminte de in
-seminte pin
-seminte chia
-seminte de floarea soarelui
-seminte de dovleac
-seminte de mac
-seminte de mustar alb si negru
-seminte chimion
-seminte chimen
-seminte de psyllium
Grane/cereale/pseudocereale/tarate :
-hrisca
-quinoa
-amaranth
-mei
-orz brun
-ovaz
-secara
-sorg
-alac
-porumb
-orez integral
-faina integrala de grau spelta
-grau kamut
-faina de porumb/malai
-tarate de psyllium
Legume,pastai :
-fasole
-linte
-mazare
-bob
-naut
-soia
Unt de :
-cacao
-cocos
-migdale
-canepa
-nuci braziliene etc...
-pasta tahini
Uleiuri si sosuri :
-ulei masline extravirgin
-ulei nuca cocos extravirgin
-ulei migdale
-ulei in
-ulei canapa
-ulei struguri
-ulei seminte susan
-Nama shoyu
-Tamari
-otet cidru mere
Fructe si legume uscate :
-rosii uscate la soare
-ciuperci uscate soare
-fulgi nuca cocos
-pudra de sfecla
-goji
-coacaze
-stafide
-curmale
-smochine
-gutui
-prune
-cirese
-caise etc...
Masline, Muraturi :
-masline(kalamata, ceringola, picoline, nicoise,manzanilla etc..)
-varza murata
-gogonele
-gogosari
-castraveti etc...
-tot ce se poate mura/conserva pt iarna
Alge/Microalge:
-spirulina
-chlorela
-foi uscate din alge nori
-alge kelp(varecul)
-alge dulse
-alge irish moss
Indulcitori:
-sirop de curmale
-sirop din malt orez
-sirop de artar
-sirop yacon
-stevia
-pudra din radacina de yacon
-zahar de coconut (coconut palm sugar)
-sirop de roscove
-miere(?)
-sirop agave
-sirop tapioca
-xylitol
-fructoza
Superalimente:
-maca
-lucuma
-mesquite
-goji
-cacao boabe
-acai
-camu camu
-carob/roscove
-pudra de lucerna
-pudra de orz
-pudra iarba de grau
Pt tratament:
-MSM pudra
-zeolit
Arome/ condimente/ierburi:
-anason, arpagic, busuioc, boia dulce
si iute ,cardamon, cacao pudra organica, ceapa, chimen, cimbrisor, cimbru,
coriandru , coaja de lamaie/portocala ,creson, cuisoare, curry, drojdie
nutritionala, fenicul, frunze de dafin, ghimbir, hrean, ienibahar,
ienupar, jalapeno ardei, leustean, levatica, maghiran, marar, menta, mustar alb
si negru, nucsoara, oregano, patrunjel, piper alb si negru, piper
cayenne, rozmarin, salvie, scortisoara, sofran, turmeric, tarhon,
usturoi , vanilie pastai /extract vanilie , etc...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu