Risotto cu legume
Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene, deoarece se prepara foarte repede si este bogat in legume.
Ingredient:
- 300 g de orez cu bob rotund
- 150 g de ciuperci Champignon
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 ardei grasi, galben si rosu
- 1 l de supa de legume strecurata
- 1 lingura de sos de soia
- sare si piper negru, proaspat macinat
- 1 lingurita de sofran
- putina pudra de curry, dupa gust
- frunze de busuioc sau patrunjel, pentru ornare
Iata cum poti sa preparari mancare de post fara ulei
1. Spala orezul, scurge-l de apa si asaza-l intr-o strecuratoare.
2. Pune intr-o tigaie wok 5 linguri de supa si caleste ceapa tocata marunt si cateii de usturoi.
3. Adauga orezul si atunci cand devine sticlos pune ardeii taiati bucatele si ciupercile.
4 Adauga treptat supa de legume ramasa, amestecand incontinuu, astfel incat orezul sa fie acoperit mereu de zeama.
5. Fierbe totul timp de 20 de minute. Orezul trebuie sa fie al dente.
6. Adauga la final condimentele: sofranul, pudra de curry, sarea, piperul si sosul de soia. Lasa preparatul pe foc inca un minut.
7. Serveste risotto-ul cald, ornat cu frunze de busuioc (de preferat proaspete) sau cu patrunjel.
Testeaza in aceasta perioada cele doua retete de mancaruri de post fara ulei si convinge-i si pe cei apropiati sa renunte ocazional la folosirea uleiului in timpul gatirii. Veti duce o viata mult mai sanatoasa, dar si gustoasa!
luni, 18 august 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu